Friday, 17 August 2012

Menjelang Hari Raya

As Salam...

Hari ni ramai yang tentunya sudah balik ke kampung halaman masing-masing dan ada yang pastinya sudah pun tiba lebih awal. Tapi Eey, masih lagi bekerja di hari yang mulia ini. :(

Tahun ini persiapan lebaran biasa-biasa sahaja, sama juga seperti tahun yang sebelumnya. Lagipun lebaran kali ini En F akan bekerja seperti biasa. Bezanya cuma kerja separuh hari. Jadi, Eey dan anak-anak mungkin tidak akan ke mana-mana lebaran ini walaupun akan bercuti selama seminggu (untuk menjaga anak-anak kerana ketiadaan babysitter...).

Tahun ini Ummi & Bak serta ChuChu akan pulang ke Klate selepas solat sunat EidulFitri nanti. Abang Iqi dan Kak Z pula akan menyusul pada hari raya kedua. Manakala Mama sudah selamat pulang ke kampung suaminya, Udin semalam dan berkemungkinan besar akan turun ke Klate pada hari raya nanti jika tiada aral. Huhuhuuu... Cuma Eey dan family sahaja akan menyambut lebaran di Shah Alam. Alangkah sunyinya nanti...

Semenjak berkahwin, Eey belum pernah berpeluang untuk menyambut lebaran di Klate. Cuma dua kali pulang untuk menyambut Hari Raya Korban. Itupun cuti dan masa yang dihabiskan adalah amat-amat terhad. Semoga tahun depan, Eey dan family akan berpeluang menyambut lebaran di Klate bersama-sama keluarga yang lain, Amin.

2 comments:

Mama Kembar 3 said... [Reply]

selamat hari raya eey & family. InsyaAllah moga moga next yr dpt balik klate ye.

nur said... [Reply]

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..