Thursday, 27 September 2012

Seminar Langkah Mudah Didik Anak Hafal Al-Quran

As Salam...

Pertengahan bulan tempohari Eey & En F menghadiri satu seminar yang diadakan di Dewan Auditorium PPAS, anjuran Islamic Parenting Network. Seminar adalah berkisar tentang Langkah Mudah Didik Anak Hafaz Al Quran.


Sememangnya seminar ini agak menarik pengolahan dan pengisiannya. Bagi Eey, ianya amat baik untuk pendedahan awal bagi ibu bapa yang mahukan anak-anak mengenal dan menghafaz Al Quran seawal usia mereka.

Auditorium PPAS

Sesungguhnya Eey & En F amat kagum dengan anak-anak yang boleh menghafaz Al Quran seawal usia mereka. Di Seminar ini kami dipertontonkan dengan anak-anak seawal usia 3 tahun yang boleh menghafaz surah-surah yang begitu panjang, (yang mana Eey sendiri pun tidak terhafaz), selain teknik dan cara bagaimana memulakannya.

Aktiviti jualan selepas seminar

Adalah amat berpuas hati menyertai Seminar ini, cumanya masa adalah agak terhad iaitu  sekitar 5 jam seminar sahaja. Apapun, bagi ibu bapa yang berminat adalah amat-amat dialukan untuk menyertai seminar ini. (Adalah dimaklumkan ini bukanlah iklan berbayar, tetapi atas pengalaman sendiri :p)

2 comments:

☆♥L@dy @yU♥☆ said... [Reply]

Berdoa semoga anak2 menjadi anak yg soleh Dan solehah Nnt IA sbb ituew ilmu yg penting d akhirat nnt

Eey said... [Reply]

@??L@dy @yU?? Yup... Sesungguhnya doa Ibu paling mujarab.
:p